فهرست مطالب
ماه مبارک رمضان در سال ۱۴۰۳، از تاریخ ۱۲ اسفند (یکشنبه) شروع خواهد شد و در ۱۰ فروردین ماه ۱۴۰۴ پایان خواهد یافت. ماه رمضان نهمین ماه از سال قمری است که مسلمانان در آن به عبادت و روزهداری میپردازند. این ماه، ماه نزول رحمت، برکت و مغفرت است. نام رمضان در قرآن آمدهاست. شبهای قدر ماه نزول قرآن است. شب قدر در این ماه رخ دادهاست. مسلمانان در این ماه طبق دستورات خاصی روزه میگیرند. عبادتهای ویژه انجام میدهند و از انجام بسیاری از اعمال خودداری میکنند. در ادامه به تاریخ ماه رمضان، فضائل ماه رمضان و روزه داری بیشتر میپردازیم.
برای مشاهده انواع ساعت مچیهای اصل وارد لینک رو به رو شوید: ساعت مچی
تاریخ ماه رمضان ۱۴۰۳
ماه رمضان سال ۱۴۰۳ از ۱۲ اسفند ماه (١ رمضان ١۴۴۶) شروع میشود. با دیدن هلال ماه شوال، اتمام ماه رمضان را اعلام میکنند. پیش بینی میشود که آخرین روز ماه رمضان ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ (۲۹ رمضان ١۴۴۶) باشد. پایان ماه رمضان، هر سال با کمک رویت هلال ماه تعیین میشود. تعدادی از اساتید و کارشناسان با دستگاههای مجهز و پیشرفته اقدام به رویت هلال ماه میکنند. ماه مبارک رمضان بر اساس چرخه ماه و تقویم قمری مشخص میشود، که حدود ۱۰ روز از تقویم شمسی کمتر است. به همین دلیل هر سال ماه رمضان ده روز زودتر از سال قبل آغاز میشود.
تقویم ماه رمضان ۱۴۰۳ – ۱۴۰۴
تقویم اسفند و فروردین ماه در سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ نشاندهنده روزهای ماه رمضان میباشد. این تقویم را در دو تصویر به شرح زیر آوردهایم.
ماه رمضان چه ماهی است؟
ماه رمضان یکی از ماههای مهم و مقدس در دین اسلام است. این ماه، نهمین ماه از سال قمری است که مسلمانان در آن به روزهداری، تلاوت قرآن، شبزندهداری و انجام اعمال خیر میپردازند. در ماه رمضان قرآن کریم بر پیامبر اسلام نازل شدهاست. به همین دلیل، مسلمانان این ماه را ماه نزول قرآن نیز مینامند. روزهداری در ماه رمضان یکی از ارکان مهم اسلام است. مسلمانان از طلوع تا غروب آفتاب از خوردن، آشامیدن و سایر امیال نفسانی خودداری میکنند.
فضائل ماه مبارک رمضان
ماه رمضان که از راه میرسد، امید در دلها زنده میشود. زیرا راهی برای توبه و گذر از گناهان وجود دارد. ماهی که برکات بیحد و نصاب خداوند شامل حال بندههای روزهدار میشود. ماهی که درهای لطف و کرم خداوند بیش از پیش به روی روزهداران باز است. ماه مبارک رمضان ماهی است که فضائل و کرامات بسیاری دارد برخی از این فضائل عبارتاند از:
- نزول قرآن کریم و کتب آسمانی دیگر در این ماه رخ دادهاست. برتری این ماه نزد خداوند از بقیه دیگر ماههای سال بیشتر است.
- در سوره قدر آوردهاند؛ که در شب قدر قرآن نازل شدهاست. بنابراین این ماه ارزشی بیش از هزار ماه دارد.
- مردم در این ماه توفیق روزهداری و عبادت بیشتری پیدا میکنند.
- امکان بخشش گناهان و رحمت و مغفرت الهی برای روزه داران فراهم میشود.
- اعمال صالح بندگان ثواب بیشتری داشته و مؤمنان از آتش دوزخ در امان خواهند بود.
- دعای مومنان مستجاب و شفاعت درگاه خداوند شامل حالشان میشود.
ساعات روزه داری در بین مسلمانان
ساعات روزهداری در اسلام، به موقعیت جغرافیایی، طلوع و غروب خورشید وابستهاست. شهرهای غربی و شرقی ساعات روزهداری خاصی دارند، یعنی ساعت افطاری و سحری در مشهد با کرمانشاه که یکی در شرق و دیگری در غرب است تفاوت بسیاری دارد.
روزهداران از اذان صبح تا اذان مغرب روزه میگیرند. آنها از خوردن و آشامیدن و بسیاری از اعمال دیگر خودداری میکنند. در این ایام، زمان برای همه اهمیت بیشتری پیدا میکند. شاید یک ساعت مچی دارای آلارم به شما در این ایام کمک کند. و البته این ساعتهای مچی برای همیشه نظم بیشتری به زندگی شما میدهد.به همین علت خرید یک ساعت مچی یا یک ساعت دیواری خوب و برند معروف از تیک تاک گالری را به شما پیشنهاد میکنیم. علاوه بر داشتن خواب کافی و بدون استرس برای بیدارشدن، از زمان افطار اطلاع داشتهباشید.
اعمال ماه رمضان چیست؟
اعمال ماه مبارک رمضان شامل مجموعهای از عبادات و ذکرها است. این ادعیه از ائمه برای این ماه مبارک نقل قول شدهاست. برخی از اعمال ماه رمضان عبارتاند از:
قرآن خواندن
تلاوت قرآن از بهترین اعمال در شبها و روزهای ماه رمضان است. ثواب خواندن یک آیه از قرآن در این ماه، معادل قرائت کل قرآن کریم در سایر ماههای سال است. مسلمانان در این ماه روزی یک جزء قرآن را میخوانند. بنابراین در پایان ماه قرآن را تمام میکنند.
دعای سحر
این دعا در سحرگاههای ماه رمضان تلاوت و شامل اعتراف به گناهان، توسل به اهل بیت (ع)، تقاضای بخشش و رحمت خداوند است. دعا سحری در کتاب مفاتیح الجنان و سایر منابع دعاهای شیعه یافت میشود.
دعای ابوحمزه ثمالی
از دعاهای معروف شیعه است که از امام سجاد (ع) نقل شدهاست. دعا ابوحمزه ثمالی شامل توحید، معرفت، توکل، اخلاص، تقوا، شکر، صبر، رضا، توبه، استغفار و دیگر مسائل است. مؤمنان این دعا را در ماه مبارک رمضان میخوانند. از خداوند طلب توبه، صبر و بردباری در برابر مشکلات را آرزو میکنند. این دعا دارای مفاهیم ارزندهای مانند اعمال قبر، سنگینی بار گناهان و طلب بخشش و توبه است.
دعای روزانه
در این ماه دعای روزانه، اول هر روز خوانده میشود. شامل توسل به خداوند به واسطه ماه رمضان، درخواست زیارت حج و طلب مغفرت و رحمت و بخشش از درگاه خداوند است. این دعا در کتاب مفاتیح الجنان و سایر منابع دعاهای شیعه یافت میشود.
دعاهای پس از نماز
در ماه رمضان، این دعاها پس از نماز خوانده میشوند. شامل؛ توسل به خداوند به واسطه ماه رمضان، درخواست حج بیت الله الحرام، دعا برای اهل قبور، فقرا، عریانان، مدیونان، غریبان، اسیران، مسلمانان، مریضان و خود است. به جهت اینکه در این دعا برای افراد زیادی دعا انجام میشود، مسلمانان روزهدار مرتب این دعا را زمزمه و قرائت میکنند.
شبهای قدر در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۳
شبهای قدر ازجمله شبهایی هستند که در ماه مبارک رمضان از فضیلت و ارزش بسیار بالایی برخوردارند. بر اساس روایات اسلامی، شبهای قدر در شبهای ۱۹، ۲۱ و ۲۳ رمضان است. در این شبها، ملائکه و روح القدس به زمین نازل میشوند و برنامههای سال آینده هر انسان را مشخص میکنند.
روزهداری در ادیان مختلف
روزهداری یکی از عبادات مشترک در بسیاری از ادیان است که هدف آن خودسازی و تطهیر نفس است. برخی از ادیانی که روزهداری را در آیین خود دارند عبارتند از:
اسلام
مسلمانان در ماه مبارک رمضان از طلوع تا غروب خورشید، از خوردن و آشامیدن خودداری میکنند. روزه گرفتن در دین اسلام برای هر مسلمانی (که توانایی دارد)، واجب است.
مسیحیت
مسیحیان در چهل روز قبل از عید پاک، از خوردن گوشت و برخی از غذاهای دیگر خودداری میکنند. همچنین از خوردن غذاهای گرم و شیرین، در روزهای جمعه و چهارشنبه دوری میکنند. روزه گرفتن در مسیحیت یک آیین قدیمی است. که به عنوان یک روش از توبه و تقرب به خداوند انجام میشود. یعنی این رفتار به طور مرتب و در طول سال در دین مسیحی وجود دارد.
یهودیت
یهودیان در سال چندین روز، روزه میگیرند که مهمترین آنها روز عفو است. در این روز از غروب خورشید تا غروب روز بعد روزه میگیرند. یهودیان در این روز از خوردن، آشامیدن، حمام، آرایش و پوشیدن کفش چرمی در این روز خودداری میکنند. روزه در یهودیت یک روش برای تقرب به خداوند است. البته با روزهداری در دین اسلام تفاوتهای زیادی دارد.
زرتشت
زرتشتیان در روزهای مقدس و برخی از جشنهای خود روزه میگیرند. روزهداری در زرتشت یک راه برای بیان احترام به خداوند و اهورا مزدا است. روزه گرفتن در زرتشت یعنی پرهیز از خوردن غذاهای حیوانی و گیاهی است.
وقایع مهم ماه رمضان ۱۴۰۳
این ماه پر خیر و برکت دارای وقایع مهمی است. حلول این ماه موجب نزول برکات الهی فراوانی میشود. از وقایع مهم ماه رمضان ۱۴۰۳ میتوان به روزها اشاره داشت:
- ولادت امام حسن مجتبی در پانزدهم رمضان بودهاست.
- دو حادثه مهم صدر اسلام، فتح مکه و غزوه بدر در این ماه بودهاست.
- شهادت امام علی (علیه السلام)، در این ماه رخ دادهاست.
سخن پایانی
ماه مبارک رمضان یکی از ماههای تقویم قمری است که هر سال ۱۰ روز زودتر از سال قبل آغاز میشود. در سال ۱۴۰۳ تاریخ ماه رمضان از ۱۲ اسفند ماه شروع میشود و در ۱۰ فروردین ماه ۱۴۰۴ اتمام مییابد. مسلمانان در این یک ماه اقدام به روزه داری میکنند. یعنی از اذان صبح تا اذان مغرب از انجام اعمالی مانند خوردن، آشامیدن و غیبت خودداری میکنند. در این روزهای مبارک مردم از خداوند طلب مغفرت و بخشش میکنند. آنها از خداوند میخواهند بهترین سرنوشت را برایشان رقم بزند. قرآن کریم در یکی از شبهای قدر بر حضرت محمد نازل شدهاست. اعمال شبهای قدر شامل غسل، نماز و قرآن خواندن است. در ماه رمضان میتوانید از جشنوارهها و تخفیفهای تیک تاک گالری استفاده کنید و بهترین ساعت مچیهای اصل زنانه و مردانه را خریداری کنید.
سوال ۱: نام دیگر ماه رمضان چیست؟
ماه رمضان به علت فضائل بالا نامهای متفاوتی دارد. مثل «ماه مهمانی خدا» و «شهرالصیام» به معنای «ماه روزه» شناخته میشود.
سوال ۲: ماه رمضان در کدام ماه است؟
ماه رمضان یکی از ماههای قمری است که در تقویم شمسی امسال، در ماههای اسفند ۱۴۰۳ و فروردین ۱۴۰۴ قرار میگیرد. ماههای قمری روزهای کمتری از ماههای شمسی دارد. که باعث میشود ماه رمضان هر سال ۱۰ روز نسبت به ماههای شمسی جا به جا شود.
سوال ۳: تاریخ شروع و پایان ماه رمضان چیست؟
تاریخ شروع ماه مبارک رمضان در سال ۱۴۰۳، ۱۲ اسفند (یکشنبه) است و در ۱۰ فروردین ماه ۱۴۰۴ پایان خواهد یافت.
سوال ۴: ماه رمضان ۱۴۰۳ چه روزی است؟
ماه رمضان سال ۱۴۰۳ از ۱۲ اسفند ماه (١ رمضان ١۴۴۶) شروع میشود. پیش بینی میشود که آخرین روز ماه رمضان ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ (۲۹ رمضان ١۴۴۶) باشد.
سوال ۵: ماه رمضان چندم اسفند است؟
۱۲ اسفند ماه (١ رمضان ١۴۴۶) ماه رمضان شروع میشود و تاریخ ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ (۲۹ رمضان ١۴۴۶) آخرین روز رمضان است.