فهرست مطالب
موتور ساعت مچی انواع مختلفی دارد. قبل از خرید ساعت مچی باید انواع مختلف موتور و نحوه کار کردن آن ها را بدانید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید. در این قسمت به یکی از انواع موتور ساعت مچی یعنی موتور ساعت اتوماتیک میپردازیم تا بیشتر با این مدل موتور جذاب آشنا شوید!
ساعت اتوماتیک چیست؟
ساعت اتوماتیک، به عنوان یک ساعت خود سیم پیچ یا به طور ساده تر به عنوان ساعت مچی خودکار شناخته میشود. ساعت های اتوماتیک نوعی ساعت مکانیکی هستند که دارای مکانیزمهای داخلی هستند که در حین حرکت مچ دست خود را در حین استفاده از آنها به هم متصل میکنند. این حرکات یا توسط وزنه های چرخان در خود حرکت یا از فنرهای موجود در آن نیرو می گیرند. سایر حرکات خودکار از بلبرینگهایی استفاده میکنند که خود به خود میچرخند تا چرخ دندهها را به داخل حرکت دهند و آنها را از طریق انرژی جنبشی ایجاد شده توسط حرکت شما در طول استفاده روزمره بپیچانند.
موتور ساعت اتوماتیک چیست؟
موتور ساعت اتوماتیک گونه ای از ساعت مچی مکانیکی است که به عنوان ساعت مچی خود کوک نیز شناخته می شود. این مدل ساعت مچی ها اولین بار در دهه های آغازین قرن بیستم به بازار عرضه شدند.
عده ای میگویند، ساعت ساز سوئیسی، آبراهام-لوئیس پرلت اولین موتورهای اتوماتیک را در دهه ۱۷۷۰ اختراع کرده است.
این نوع موتورها، انرژی خود برای کار کردن را از طریق حرکت دست تامین می کنند و برخلاف ساعت مچی های کوارتز نیازی به باطری ندارند. در واقع تا زمانی که ساعت مچی روی مچ فرد قرار دارد و مرتب استفاده می شود، بدون نیاز به کوک کردن، کار می کند.
البته نوع دیگری از ساعت مچی های مکانیکی ساعت مچی های کوکی هستند که انرژی مورد نیاز خود را از چرخاندن دسته کوک به دست می آورند.
ساعت مچی های اتوماتیک هم چنان به کوک کردن احتیاج دارند، اما بسیار کمتر از ساعت مچی های کوکی!
اگر این نوع ساعت مچی هرروز و مداوم استفاده شود، کارش را به خوبی انجام می دهد، اما اگر برای مدتی از ساعت مچی استفاده نشود، برای تامین انرژی، به کوک کردن به وسیله دسته کوک نیاز دارد. این نوع ساعت مچی ها اغلب گران تر از ساعت مچی های باطری دار هستند، هرچند این موضوع همیشه صدق نمی کند.
موتور ساعت اتوماتیک چگونه کار می کند؟
ساعت مچی های اتوماتیک از قطعات پیچیده ای تشکیل شده اند که به صورت منظم و اصولی چیده شده اند. اطمینان از عملکرد همیشگی ساعت مچی ها در طولانی مدت برای هر ساعت سازی ضروری است. اجزا به طور منظم کار می کنند تا عقربه های ساعت مچی با سرعت تنظیم شده ای حرکت کنند.
این ساعت مچی ها به واسطه انرژی ذخیره شده در شاه فنر حاصل از حرکات روزانه دست شما کار می کند. انرژی باعث حرکت روتور (وزنه فلزی لنگر مانند) ساعت مچی می شود و بقیه ساز و کار ها انجام می شود.
معیارهای مهم برای اندازه گیری کیفیت موتور ساعت اتوماتیک
یک قانون کلی در مورد دقت موتور ساعت مچی اتوماتیک وجود دارد. این قانون می گوید که اگر یک ساعت مچی در طی دو روز بیش از ۲۵ ثانیه جلو یا عقب شود، مشکلی وجود دارد و نیاز به سرویس دارد. مورد دیگر، ذخیره نیرو است یعنی این که ساعت مچی های اتوماتیک کاملاً کوک شده قبل از اینکه دوباره شارژ شوند (کوک شوند)، بیش از ۴۲ ساعت انرژی ذخیره می کنند.
نگهداری موتور ساعت اتوماتیک
به طور کلی ، استفاده مرتب از ساعت مچی اتوماتیک یکی از ساده ترین راه های مراقبت از آن است. همیشه ساعت مچی را خشک و تمیز نگه دارید. برای پاک کردن صفحه، هر شب از یک پارچه نرم استفاده کنید. از استحمام و دوش گرفتن، هنگامی که ساعت مچی در دستتان است، خودداری کنید. گرچه ممکن است ساعت مچی ضد آب باشد، اما ساعت مچی ها معمولاً نمی توانند دمای بالای آب را تحمل کنند. همچین برای اینکه ساعت مچی اتوماتیک شما دقیق و زیبا بماند، هر سه تا پنج سال یکبار به سرویس حرفه ای احتیاج دارد.
مزایای موتور ساعت اتوماتیک
- نیاز به باطری ندارند.
- عموما ظاهر جذاب تر و زیبا تری نسبت به ساعت مچی های کوارتز دارند.
- بر خلاف ساعت مچی های کوارتز که حرکت عقربه ثانیه شمار به صورت تیک تاک است، این حرکت در ساعت مچی های اتوماتیک، روان است.
معایب موتور ساعت اتوماتیک
- دقت پایین تر این نوع موتور ساعت مچی.
- گران تر بودن به دلیل پیچیدگی و وجود قطعات زیاد در آن.
- ذخیره کم انرژی و نیاز به کوک شدن دوباره در مواقعی که برای مدتی ساعت مچی استفاده نمی شود.
- معمولا سنگین تر و بزرگ تر هستند.
اگر قصد خرید ساعت مچی با موتور اتوماتیک را دارید، از طریق لینک روبرو اقدام به خرید نمایید: ساعت اتوماتیک
منبع:
مقاله های مرتبط